Tegenwoordig vinden veel mensen het heerlijk om te ontspannen na een drukke werkdag. Dit kun je bijvoorbeeld doen door even lekker plaats te nemen in een jacuzzi. In een jacuzzi kun je even helemaal ontspannen. Het warme water en de massagejets zorgen ervoor dat je spieren zich ontspannen, waardoor je je na een sessie in de jacuzzi weer helemaal als herboren voelt. Ook yoga kan een heel ontspannend effect hebben. Je voelt jezelf fitter en je hebt meer rust in je hoofd. Maar wist je ook dat je yoga oefeningen kunt uitvoeren in een jacuzzi? Deze combinatie is ideaal en kan grote gezondheidsvoordelen hebben. Ben je ook van plan om yoga oefeningen te doen in je jacuzzi? In deze blog vertellen we je alles wat je hierover moet weten.

De voordelen van yoga in de jacuzzi

Yoga in de jacuzzi heeft een heleboel gezondheidsvoordelen. Door yoga voel je je immers fitter en sterker, zowel lichamelijk als geestelijk. Ook krijg je meer rust in je hoofd. Hetzelfde geldt voor een jacuzzi, en dat is precies waarom yoga in de jacuzzi een hele goede combinatie is. In het water ervaart je lichaam een gevoel van gewichtloosheid. Er staat veel minder druk op je lichaam, waardoor je de oefeningen makkelijker kunt uitvoeren. Vooral voor ouderen is dit ideaal, omdat zij oefeningen makkelijker kunnen uitvoeren. Ook na de workout zullen ze minder last hebben van stijve spieren en gewrichten. Verder is het uitvoeren van yoga oefeningen in de jacuzzi ook een uitkomst voor atleten. Als atleten klaar zijn met hun training, is het fijn om hierna plaats te nemen in de jacuzzi voor een paar yoga-oefeningen. Het grote voordeel hiervan is dat de sporter veel minder spierpijn zal ervaren. Maar yoga in de jacuzzi is eigenlijk goed voor iedereen. Het warme water zorgt ervoor dat je lichaam bepaalde gelukshormonen aanmaakt en je nachtrust kan worden verbeterd. Ook voel je je relaxed, en zowel fysiek als mentaal sterker.

Yoga oefeningen in de jacuzzi

Heb je net een jacuzzi gekocht waarin je yoga oefeningen wil doen? Of ga je nog een jacuzzi kopen? Dan kun je dit doen bij Elite Wellness. Er zijn een aantal oefeningen die perfect zijn voor beginners. Zo kun je bijvoorbeeld je kuitspieren trainen door telkens even op je tenen te gaan staan of door met je voeten tegen de rand van het bad aan te duwen. Bouw dit op tot 3 setjes van 10 herhalingen. Ook kun je zittend in de jacuzzi je buikspieren aanspannen of je knieën tegen elkaar aan drukken terwijl je ze met je armen uit elkaar probeert te trekken. Met deze laatste oefening train je je dijspieren.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *