Blog

Musthaves in de keuken

Terwijl de een het geweldig vindt, is de ander er juist zo min mogelijk tijd aan kwijt: koken! Het maakt niet uit of je het liefst iedere dag een vijf gangen diner op tafel zet of juist zo snel mogelijk iets in elkaar flanst, iedereen brengt wel tijd in de keuken door. Maar wist je dat er een manier is om meer plezier te halen uit het klaarmaken van jouw maaltijden? Met de juiste keuken-accessoires maak je koken nóg leuker! Keukenprinses of magnetronmaaltijd-lover, deze musthaves mogen niet op jouw aanrecht ontbreken:

Spiraalsnijder

Met de spiraalsnijder maak je van al je groenten een instant-kunstwerk. Deze accessoire werkt een beetje volgens het principe van een puntenslijper: je stopt producten als wortelen, courgettes of komkommers er aan de bovenkant in en je kunt eindeloze spiralen maken. Zorg dat je smartphone voorzien is van geheugenkaartje en je kunt jouw groente-spaghetti van alle kanten op de foto zetten voor het smullen begint!

Blikwonder

Ben jij helemaal klaar met het eeuwige gesjor aan blikjes die niet opengaan? Dan is het blikwonder precies wat jij nodig hebt! Dit plastic hulpmiddel ziet eruit als een soort miniatuur hockeystick en is overal te krijgen. Het werkt heel eenvoudig: je zet het blikwonder met de bolle kant op de bovenkant van het blik en steekt het puntje aan het einde door de ring van het blik. Vervolgens trek je het lange gedeelte van het blikwonder dat omhoog steekt langzaam naar achteren en het blikje gaat gemakkelijk open. Dit kost slechts minimale kracht én je hebt geen last van een ringetje dat afbreekt. Win-win!

Egg timer

Met de egg timer wordt het koken van eieren een eitje. Je legt deze handige accessoire bij de eieren in het water en hij verandert van kleur naarmate de eieren langer koken. De timer begint rood, maar krijgt een witte kleur waardoor je kunt aflezen of jouw eitje zacht, medium of hard gekookt is. Jij kunt in de tussentijd lekker relaxen en je smartphone uit z’n telefoonhoesje pakken: het enige wat je namelijk hoeft te doen is af en toe een blik in het pannetje werpen. Zo ben je er zeker van dat je altijd het perfect gekookte eitje krijgt!

Wijnglas maatbeker

Bij koken draait alles om afwegen en afmeten. Zodra je aan het eten begint ontkom je er dus niet aan: je zult een maatbeker in huis moeten halen. Natuurlijk zijn deze items in ieder huishouden wel terug te vinden, maar inmiddels zijn we wel een beetje uitgekeken op de kan-vormige glazen bekers. Tijd voor vernieuwing! Ook in Nederland is inmiddels de wijnglas-maatbeker geïntroduceerd, een maatbeker met de looks van een wijnglas. Zo wordt het afmeten van ingrediënten tóch nog leuk!

Anti-overkook

In het lijstje van kook-frustraties staat overkoken met stip op nummer één. Op het ene moment staat je pan nog rustig te pruttelen, maar je draait je drie tellen om en het hele aanrecht, inclusief pollepels, snijplank en zelfgemaakte HTC U11 telefoonhoesje is overstroomd. Onwijs vervelend, maar gelukkig wel heel makkelijk op te lossen. Met de anti-overkook deksel kun jij je pan met een gerust hart op het vuur laten staan. Je legt deze flexibele deksel op de pan en het overgekookte water waarin je fornuis normaalgesproken verdrinkt wordt allemaal opgevangen!

Sauce dispenser

Wil je graag ketchup, mayonaise of een andere saus bij je gerecht? Natuurlijk kun je dit rechtstreeks uit de fles op je bord doen, maar er is een originelere manier..  Ga voor een sauce dispenser! Sauce dispensers zijn verkrijgbaar in allerlei designs, bijvoorbeeld in de vorm van een tomaat, een handzeepflesje of zelfs een hotdog! Hiermee maak je zelfs het aanbrengen van saus bij je maaltijd een stukje leuker.

Met welke keuken accessoires maak jij koken leuker?

Je houd misschien ook van..