Als je te maken krijgt met molshopen op plekken waar je dat liever niet hebt, in je gazon bijvoorbeeld, dan ga je bij voorkeur aan de slag met mollen klemmen. Klemmen zijn de meeste gebruikte producten als het gaat om mollenbestrijding ook al omdat de vangkans erg groot is. Moet je alleen de mollen klemmen wel op de juiste wijze plaatsen.

Op milieuvriendelijke wijze

De mol dus, een beestje dat onder de grond leeft, zo goed als blind is en molshopen veroorzaakt. Met mollenklemmen ben je vaak snel van de overlast van de mol af. De metalen klem werkt goed en levert je mits goed geplaatst ook geen nare bijvangsten op. Nog een groot voordeel is dat je met behulp van mollenklemmen op milieuvriendelijke wijze te werk gaat. Bovendien blijft de mol zelf groot lijden bespaard, omdat het beestje op slag dood is. Juist daarom is goede plaatsing belangrijk, je wilt immers niet dat de mol lijdt, iets dat bij het verkeerd plaatsen van de klemmen wel het geval kan zijn.

Klemmen zijn allesbehalve duur en succes lijkt verzekerd

De klemmen hebben een lange levensduur, zijn van metaal en doen hun werk naar behoren. Bovendien zijn de klemmen allesbehalve duur en heb je vaak al snel succes. Hoewel het op zich niet heel moeilijk is, vergt het op de juiste wijze plaatsen van de klemmen enige kennis en ervaring. Meer dan je handen of een klein schepje ben je overigens niet nodig als je de klemmen gaat plaatsen. Bij voorkeur plaats je de mollen klemmen Praxis in de winter, lente of herfst, tenzij het vriest uiteraard.

Verdiep je eerst in de gangen van je mol

Als je de klemmen gaat plaatsen, dan verdiep je je eerst in de gangen van de mol en zoek je uit waar die lopen. Op die plek haal je met je hand of schepje zand weg en plaats je de klem, die je ook markeert. Zo vind je de klem namelijk gemakkelijk terug en kun je een paar dagen na plaatsing kijken of de klem de mol al gedood heeft. Je hebt ruime keuze in het soort mollenklem dat je wilt kopen. Overeenkomst is dat de meeste mollen klemmen niet duur zijn en lang mee gaan.

Lange levensduur, lage prijzen en milieuvriendelijk

De metalen klem wordt onder spanning in de grond geplaatst. Ze worden onder spanning geplaatst, en beweegt de mol zich over de klem heen, dan slaat ie dicht en is de mol op slag dood en dus voorgoed van je terrein verdreven. De klemmen zijn de meest gebruikte producten als het gaat om mollenbestrijding. Dat zegt eigenlijk al genoeg over dit product. Succesfactoren zijn de lange levensduur, de verschillende soorten en maten die er zijn en de relatief lage prijs. Ook de kans van slagen is groot als je een mollenklem gebruikt, zoals steeds meer mensen ook kiezen voor milieuvriendelijke producten. Ook de relatief eenvoudige wijze van plaatsen spreekt de meeste mensen aan.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *