Blog

Minder inbraken, maar aandacht voor inbraakbeveiliging blijft nodig!

In dit blog aandacht voor recent onderzoek dat toont dat investeren in inbraakbeveiliging bittere noodzaak blijft. Inclusief enkele preventieve tips.

Laat uw gevoel van veiligheid niet aantasten

Uw eigen huis is een zeer persoonlijk domein. Hier wilt u zich volledig op uw gemak kunnen voelen. Er is dan ook niets dat uw idee van veiligheid zo sterk kan aantasten als de wetenschap dat er een vreemdeling bij u binnen is geweest. En als deze dan ook nog eens persoonlijke en waardevolle bezittingen heeft meegenomen is dat helemaal vervelend. Het is dan ook te hopen dat u dit nog nooit overkomen. Toch is het ook dan belangrijk om voldoende te investeren in inbraakpreventie. In dit blog aandacht voor een aantal recente cijfers die blijvende aandacht voor inbraakbeveiliging rechtvaardigen. En een vijftal tips voor tamelijk eenvoudige aanpassingen aan uw woning die de kans op een inbraak met maar liefst 90 procent verkleinen.

Niet te onderschatten

In 2015 werd er in ons land ongeveer 65.000 keer ingebroken. Dit betekende een daling van ongeveer negen procent ten opzichte van 2014.Goed nieuws dus! Hierbij moet echter wel een belangrijke kanttekening gemaakt worden: deze daling betreft een landelijk gemiddelde. Niet in elke gemeente is deze gunstige ontwikkeling zichtbaar. Sterker nog: in een derde van de Nederlandse gemeenten is het aantal inbraken in 2015 gestegen ten opzichte van 2014. Nog een feitje: uit recent onderzoek is gebleken dat het totaal aantal overvallen in Nederland daalt, maar dat er wel een opmerkelijke relatieve verschuiving optreedt. Omdat bedrijven hun inbraakbeveiliging steeds beter op orde hebben, komen overvallen op woningen vaker voor. In het licht van deze gegevens is en blijft inbraakbeveiliging van woningen een niet te onderschatten aandachtspunt!

Een vijftal tips

‘Laat op social media niet weten dat je op vakantie gaat!’ ‘Leg waardevolle spullen niet direct in het zicht!’ ‘Laat uw sleutels niet in het slot zitten!’ Dit zijn enkele handige adviezen die wellicht al veel inbraken voorkomen hebben. Maar wat kunt u op het gebied van inbraakbeveiliging allemaal doen als het gaat om fysieke aanpassingen aan uw woning? Een vijftal tips:

  • Beveilig uw deuren met veiligheidssloten en veiligheidsbeslag
  • Zorg voor inbraakwerend hang- en sluitwerk aan uw kozijnen
  • Kies voor voldoende buitenverlichting met sensoren
  • Installeer een alarm. Dit gaat ter plekke af of waarschuwt een dienst op afstand
  • Laat gelaagd glas plaatsen, dit maakt ramen een stuk minder kwetsbaar

Ga voor erkende inbraakbeveiliging

Wilt u weten of uw huis een aantal kwetsbare plekken kent waardoor het een aantrekkelijk doelwit voor inbrekers is? Laat uw woning dan eens doorlichten door een specialist op het gebied van inbraakbeveiliging. Een dergelijk bedrijf kan u van professioneel advies voorzien over mogelijke verbeteringen. Kies daarbij altijd voor een Politiekeurmerk-expert. Dan bent u verzekerd van erkende kwaliteit. Een voorbeeld van een dergelijke specialist is Bouw Centraal, dat een sterke reputatie op het gebied van inbraakbeveiliging heeft opgebouwd in heel Midden-Nederland.

Je houd misschien ook van..