Voor het organiseren van een feest komt een hoop voorbereiding kijken.
Wat zijn de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst, het bepalen van de feestdatum, de gastenlijst, het budget en de locatie. Wat heb ik allemaal nodig en besteed ik alles uit of doen we met familie en vrienden alles zelf. In het geval van alles zelf doen dien je met de volgende zaken rekening te houden. 

Wat kun je huren? 

Partytent huren, servies huren, glazen huren en bestek huren kan je bij verschillende horecaverhuur bedrijven offertes uit laten schrijven. Ook is het natuurlijk belangrijk om aan de hand van het aantal gasten de grootte van de partytent te bepalen en het aantal glazen, bestek en serviesgoed te moeten huren. 

Ook is het belangrijk om te weten op welke plek de partytent moet komen te staan. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen wat je met het eten en drinken gaat doen, wil je een uitgebreid diner of kies je voor een buffet. Wat wil je de gasten aan drankjes aanbieden, dat zou kunnen zijn een welkomstcocktail en dan daarna een uitgebreid assortiment aan dranken zoals bier, fris, wijn en gedistilleerd.

Wil je dat er bij het feest ook muziek wordt gemaakt. Dat kan zijn een life bandje of toch liever een DJ. Dan dien je nog even aan de tijden te denken, hoe laat wil je met het feest beginnen en hoe laat moet het eindigen. Ook is het belangrijk om te denken aan de aankleding van de tafels, wil je verse bloemen op tafel of toch liever wat kunstmatigers. Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken naar je gastenlijst, zijn er gasten die van ver moeten komen, daar wil je dan ook wellicht overnachtingsmogelijkheden voor aanbieden. 


Indien het hier om een bruiloft gaat is het ook belangrijk om te zorgen dat wanneer het bruidspaar het feest gaat verlaten dat iedereen daar dan ook getuige van is. Denk ook aan een Ceremoniemeester die het hele feest tot in de puntjes dient te verzorgen.


Diegene die jij uitzoekt als ceremoniemeester dient wel te zorgen dat hij de hele dag nuchter blijft zodat er bij calamiteiten daadkrachtig opgetreden kan worden.

Waar je ook aan moet denken zijn de uitnodigingen, het leukste is natuurlijk dat je de uitnodigingskaarten zelf maakt, dan maak je ze net nog even wat persoonlijker. Zorg natuurlijk ook voor een grote cadeautafel in de ruimte waar je je gasten ontvangt, zorg dat je voor de cadeautafel gaat staan zodat je deze netjes aan kan nemen en op de tafel kwijt kunt.

Nu tot slot nog even een belangrijke mededeling en dat is natuurlijk het weer
Zorg dat je een paar dagen van tevoren gaat kijken wat de weersverwachtingen zijn, dan kan je het hele feest daar ook op aanpassen, zoals bijvoorbeeld het extra laten verankeren van de partytent mocht het hard gaan waaien. Veel succes bij de voorbereidingen en een mooi feest.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *