Heb je last van een lekkage en heb je geen idee hoe je deze zelf op kunt sporen? Er zijn diverse mogelijkheden om zelf te proberen de lekkage op te sporen. Merk je vervolgens dat dit niet lukt? Dan kun je eenvoudig een specialist met professionele apparatuur inschakelen die je kan helpen met de lekkage opsporen en verhelpen. 

Lekkage zelf opsporen

Uiteraard is het goedkoper en sneller geregeld als je de lekkage zelf op kunt sporen en kunt verhelpen. Er zijn enkele zaken die je zelf kunt checken bij een lekkage. Controleer de leidingen op natte plekken, kijk of alle koppelingen goed sluiten en niet lekken, check de voegen en kitnaden in je badkamer- en wc, kijk of je dakgoten en dakpannen nog juist aangesloten zijn en niet lekken, controleer op vochtplekken bij de radiatoren en controleer je muren op vochtplekken. Kun je hier niets geks in ontdekken? Dan wordt het toch tijd om een specialist in te schakelen om de lekkage te laten opsporen en verhelpen.  

Lekkage opsporen met professionele apparatuur

als je de lekkage zelf niet kunt opsporen, zal een specialist dit proberen met professionele apparatuur. Er zijn namelijk diverse manieren om de lekkage met behulp van apparatuur op te sporen. Deze lekdetectie door Lekkagevinden bestaat meestal uit meerdere manier, waarvan er vrijwel altijd eentje werkt. Eén van die manieren is een druktest. Bij een druktest perst de specialist extra druk in de leiding, waardoor de druk op loopt. blijft deze constant? Dan zit er geen lek in de leidingen. Daalt de druk? Dan bevindt zich ergens in het leidingwerk een lekkage. Heb je het vermoeden dat de lekkage zich in leidingwerk in een muur bevindt? Dan is de lekkage opsporen door middel van thermografie een goede optie. Hierbij kijk je naar warmteverschillen door de muur heen. Is er op een bepaalde plek sprake van extreme warmteverschillen? Dan bevindt de lekkage zich in de muur. Deze lekkagesoort kun je ook achterhalen door een vochtmeting te verrichten. Door het vochtgehalte in een vloerdeel of muur te meten, kom je er al snel achter of hier sprake is van een lekkage.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *