Blog

Leidingreparaties door een loodgieter

Wanneer u aan de nieuw-, aan- of verbouw van een woning begint kunt u er bijna niet aan ontkomen: het leggen of verleggen van leidingen binnen en rondom uw woning. Leidingen zorgen ervoor dat u overal in huis water heeft, dat de radiatoren werken, dat er water uit de douche komt, enzovoorts. Reden genoeg om de leidingen op een correcte wijze aan te leggen! Niet alleen is het erg vervelend als er geen water uit een kraan zou komen, ook kunnen er lekkages ontstaan als de leidingen niet goed worden aangelegd. Die lekkages ontstaan vaak ook als leidingen niet of nauwelijks worden onderhouden. De loodgieter uit Niel raadt woningbezitters aan om de leidingen in hun woning in ieder geval eens per twee jaar te laten onderhouden.

Waterschade door lekkages rond leidingen

Lekkages rond leidingen kunnen ervoor zorgen dat u te maken krijgt met waterschade aan uw woning. Denk bijvoorbeeld aan lelijke schimmelplekken op uw muren, plafonds en vloeren. Of denk aan rottende plekken in houten meubels, of het houtwerk onder uw dak! Door leidingreparaties en het leggen van leidingen over te laten aan een erkende loodgieter bij u uit de buurt, weet u zeker dat de kans op dergelijke complicaties minimaal is. Loodgieters beschikken over het juiste gereedschap en voldoende ervaring om deze klussen voor u uit te voeren.

Onderhoud en leidingreparaties

Ook nadat de leidingen op de juiste wijze aangelegd zijn, kan een loodgieter u van dienst blijven. Laat de leidingen zeker eens per twee tot drie jaar controleren op een beginnende slijtage. Een loodgieter beschikt over handige apparatuur, waarmee het in de afgelopen jaren steeds eenvoudiger geworden is om de bron van lekkages te achterhalen. Hierdoor is hak- en breekwerk voortaan verleden tijd en blijft u niet tijden in het puin zitten na het controleren of repareren van uw leidingen bij lekkages.

Je houd misschien ook van..