Blog

Hoe kiest u de goedkoopste energieleverancier?

Aan het eind van ieder jaar wilt u het liefst zoveel mogelijk geld terugkrijgen van uw energieleverancier. Vaak blijken consumenten echter verrast te worden door een hoger uitgevallen energierekening, dan zij verwacht hadden. Dit is voor veel woningbezitters dan ook een reden om energiebesparende maatregelen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van een warmere trui, het verlagen van de temperatuur in huis, enzovoorts. Dit zijn vaak echter geen structurele oplossingen om te besparen op de energiekosten! Iets wat dat wel is, is het vinden van de goedkoopste energieleverancier. Veel woningbezitters blijken namelijk lang niet altijd bij de goedkoopste energieleverancier aangesloten te zijn. Hierdoor betalen zij structureel teveel voor hun energie!

Online de goedkoopste energieleverancier vinden

Het is tegenwoordig heel eenvoudig om de goedkoopste energieleverancier te vinden, door gebruik te maken van de handige vergelijkingstools op internet. Deze vergelijkingstools maken het mogelijk om op basis van uw huidige verbruik de goedkoopste energieleverancier in uw omgeving te vinden. Houd er rekening mee dat in deze vergelijkingstools niet altijd wordt meegenomen dat energieleveranciers bepaalde kortingsacties voor nieuwe leden aanbieden. Het is dus raadzaam om de beste drie tot vijf energieleveranciers ook nog eens handmatig met elkaar te vergelijken, door te kijken naar de welkomstacties die zij aanbieden. Wanneer begint u met het besparen op de energiekosten van uw woning?

Direct een nieuw energiecontract afsluiten

Vaak is het na het gebruik van een online vergelijkingstool direct mogelijk om een energiecontract af te sluiten. Zo hoeft u het gewenste energiecontract niet eerst bij de energieleverancier zelf op te zoeken. Nadat u een contractaanvraag ingediend heeft zal de energieleverancier zo snel mogelijk contact met u opnemen om de mogelijkheden door te spreken. In sommige gevallen krijgt u het contract direct per post thuisgestuurd. U heeft hierna nog een aantal dagen om toch van uw contract af te zien.

Bron: Funda – Energielabel

Je houd misschien ook van..