Blog

Het voorkomen van een lekkage

We hopen allemaal dat we er nooit mee te maken zullen krijgen, een lekkage in huis. Toch komt het geregeld voor dat mensen een loodgieter in moeten schakelen om een beginnende lekkage tijdig aan te kunnen pakken. Een lekkage kan op verschillende plekken in huis ontstaan, wat ervoor zorgt dat een lekkage voor veel woningbezitters tot een van de grootste ergernissen behoort. Hoe kunt u de bron van een lekkage achterhalen? Hoe voorkomt u dat de waterschade verergert? Enzovoorts. In dit artikel bespreken we samen met de loodgieter uit Oudenaarde, hoe u de kans op een lekkage in huis zo klein mogelijk kunt maken.

Hulp van een loodgieter bij de aanleg van leidingen

Bij een nieuw-, aan-, of verbouw van uw woning kunt u bijna niet aan verschillende loodgietersklussen ontkomen. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van nieuwe leidingen, het aansluiten van sanitaire voorzieningen op de afvoer, enzovoorts. Hoewel er op internet veel informatie over het uitvoeren van deze klussen te vinden is, raden loodgieters mensen aan om dit te laten doen door een specialist. Als leidingen niet op elkaar aansluiten is de kans op een lekkage bijvoorbeeld erg groot. Datzelfde geldt voor situaties waarbij de sanitaire voorzieningen niet goed op een afvoer aangesloten zijn.

Onderhoud uit laten voeren aan loodgieterselementen

Wanneer u de aanleg van leidingen of het aansluiten van sanitaire voorzieningen aan een loodgieter overgelaten heeft, kunt u ervan uit gaan dat er eerst geen lekkages op zullen treden. Het is echter minstens zo belangrijk om de loodgieterselementen na de installatie ervan te blijven onderhouden. Ook voor deze klus kunt u de hulp van een loodgieter bij u in de buurt inschakelen. Zo weet u zeker dat een beginnende lekkage tijdig gedetecteerd kan worden. Een loodgieter zal de lekkage direct voor u proberen te verhelpen.

Je houd misschien ook van..