Blog

Het inrichten van je nieuwe huis

Voor veel koppeltjes die voor het eerst samen gaan wonen is dit een erg spannende tijd. Er zijn erg veel dingen die er geregeld moeten worden, van het bepalen van de inrichting tot de kleur van de muren. Er moet ver van te voren begonnen worden met het doen van de inkopen voor het nieuwe huis. Het is een erg stressvolle periode en tijdig beginnen zal ervoor zorgen dat alles overzichtelijk blijft en je niet ook nog in tijdsnood komt.

De woonkamer

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste kamer van het huis. Hier zal je al je gasten gaan ontvangen en de meeste tijd doorbrengen. Het bepalen van waar je welke meubels neerzet is een punt waar goed naar gekeken moet worden. Dit geeft de sfeer van de woonkamer aan, als er te veel meubels staan zal het snel worden gezien als rommelig of klein, maar als er te weinig staat is het snel koud en ongezellig. Kies dus voor de juiste balans. Er zijn op internet verschillende programma´s te vinden waar je digitaal jouw woonkamer na kan maken.

De inrichting van de overige kamers

Hoe veel kamers heb je? Wat zijn je plannen voor de toekomst? Heb je een hobbykamer nodig? Dit zijn allemaal vragen die je je moet afvragen bij het inrichten van je huis. Wel is al zeker dat er één kamer gereserveerd moet worden voor de slaapkamer voor jullie zelf. Als jullie kinderwensen hebben is het verstandig om minimaal één kamer te ‘reserveren’ als kinderkamer. Mocht het zo ver zijn is het erg onhandig als deze kamer al vol staat met spullen die niet weg kunnen. Als je van klussen houdt kan het hebben van een hobbykamer nooit kwaad, doe-het-zelven kan je namelijk toch geld besparen. Voor een man is het ook heerlijk om zich een paar uurtjes terug te trekken en te knutselen op zijn werkbank.

Opslag tijdens overbruggingsperiode
In deze lastige tijden op de woningmarkt kampen veel gezinnen vaak met het tijdelijk opslaan van spullen. Wanneer je jouw oude woning uit moet en je nog niet in je nieuwe woning naar binnen kunt, zullen veel spullen tijdelijk ergens opgeslagen moeten worden. Vaak zijn er bedrijven uit de regio die opslagruimtes beschikbaar hebben tegen relatief lage tarieven.

Je houd misschien ook van..