Blog

Het ideale moment voor binnenwerk!

Met het intreden van de herfst is hét moment aangebroken om het schilderwerk aan de binnenkant van uw woning uit te laten voeren. Lees er hier meer over!

Het nieuwe jaar in met een opgefrist interieur?

Er is geen ontkomen meer aan: de herfst heeft zijn intrede gedaan. De winterjassen en paraplu’s kunnen weer uit de kast. Maar het koudere en nattere weer heeft ook een belangrijk voordeel: het ideale moment is namelijk aangebroken om het binnenwerk van uw woning door een schilder onder handen te laten nemen! En zeg nu zelf: wat is er nu prettiger dan het nieuwe jaar te beginnen met vers geschilderd binnenwerk? In dit blog meer over schilderwerk aan uw interieur.

Is het moment voor u ook weer aangebroken?

Gemiddeld genomen zullen schildersbedrijven u adviseren om eens per zeven jaar het schilderwerk aan de binnenkant van uw woning of bedrijfspand onder handen te laten nemen. Dit is natuurlijk slechts een richtlijn. De precieze frequentie waarmee schilderwerk noodzakelijk is, hangt uiteraard ook sterk af van uw specifieke situatie. Als u alleenstaand bent, zal uw houten trap niet zo snel tekenen van slijtage vertonen. In tegenstelling tot wanneer uw huishouden uit bijvoorbeeld zes personen bestaat. Behalve trappen is het voor de uitstraling van uw interieur belangrijk ook de volgende elementen van uw binnenwerk periodiek door schilders te laten onderhouden:

  • Deuren
  • Kozijnen
  • Plinten
  • Plafonds
  • Wanden

Een aantrekkelijk tarief

We gaven al aan dat het ideale moment is aangebroken om juist nú het schilderwerk aan uw interieur uit te laten voeren. Dat heeft vooral te maken met het aantrekkelijke tarief dat veel schildersbedrijven tussen oktober en april rekenen. Het gure Nederlandse weer in deze periode maakt het lastig (hoewel tegenwoordig niet onmogelijk) grote buitenklussen uit te voeren. Minder buitenwerk voor de schildersbedrijven dus. Om toch voldoende vraag te genereren, hanteren veel schilders een speciale winterkorting. Bovendien hoeft u in de herfst- en winterperiode minder lang te wachten tot de schilder bij u aan de slag gaat. Een afspraak is dus snel gemaakt. Zo kan uw interieur er razendsnel weer jarenlang tegenaan!

Ga direct voor vakmanschap!

Om te voorkomen dat u schilderwerk op jaarlijkse basis uit moet laten voeren, moeten schilders zeer nauwkeurig te werk gaan. Elke fase van het proces, van vetvrij schoonmaken, via schuren naar het uiteindelijke aflakken, vergt vakmanschap. En de beste materialen uiteraard. U wilt dan ook de zekerheid hebben dat u direct een vakkundige schilder inschakelt voor uw binnenwerk. Zonder daarvoor te veel te moeten betalen. Het is daarom erg verstandig om eerst offertes aan te vragen van verschillende erkende schildersbedrijven. Een goede eerste optie zou schildersbedrijf Timmer Baarn kunnen zijn. Een schilder die met veel succes actief is in heel Midden-Nederland.

Je houd misschien ook van..