Blog

Het aanschaffen van een trampoline

Trampoline springen is niet alleen lichamelijk goed voor je lijf, maar het is ook geestelijk gezond. Voor de motorische ontwikkeling van een kind, en het opbouwen van je conditie kan trampoline springen zorgen voor veel positieve effecten. Niet alleen kinderen vinden trampoline springen leuk, maar ook volwassenen kunnen zich op een trampoline even lekker uitleven! Er zijn tal van trampolines en toebehoren op dit gebied te koop, maar waar moet je op letten voor de aanschaf van de juiste trampoline?

Voor kinderen of voor professioneel gebruik?
De trampoline is voor jonge kinderen, maar ook voor oudere kinderen erg leuk, omdat ze hun energie kwijt kunnen met trampoline springen. Kinderen zijn toch lekker buiten en doen spelletjes op de trampoline. Wordt het gebruikt om te sporten voor volwassenen, dan is het belangrijk om te weten wat het draaggewicht van de trampoline is, omdat ze een maximaal aantal gewicht kunnen dragen. Er zijn ronde en vierkante trampolines, het verschil is dat de vierkante meer voor professioneel gebruik is en van duurzamere kwaliteit is dan de ronde variant trampoline. Met een ronde trampoline spring je altijd automatisch weer naar het midden, door de vorm, wat weer extra veilig voor kinderen is.

Voordelen van een trampoline
Wat weinig mensen weten is dat trampoline springen ook goed is voor de ogen. Na een kwartiertje zacht springen, verbeter je je zicht door helder, scherpte, diepte en kleur beter te zien. Meer voordelen van trampoline springen zijn:

  • Soepelheid
  • Evenwichtsgevoel
  • Betere doorbloeding
  • Overwicht tegen te gaan
  • Motorische ontwikkeling
  • Geestelijke- en lichamelijke ontwikkeling

En het brengt kinderen en volwassen samen, door met elkaar op de trampoline te spelen of te oefenen. Geen enkele training is zo effectief, goedkoop, kost weinig tijd en is ontzettend veelzijdig als het gaat om het springen op een trampoline!

Toebehoren en veiligheid
De nummer één regel om trampoline te springen is natuurlijk wel, veilig springen. Om je te kunnen beschermen van vallen kun je veilige accessoires voor bij de trampoline aanschaffen. Een trampoline kopen is daarom geen één, twee, drietje. Een frame is meestal van staal vervaardigd en een val hierop kan ernstig zijn. Een dikkere beschermrand kan voor meer veiligheid zorgen, ook kan je een net rondom de trampoline spannen, zodat er niemand uit kan vallen. Er zijn ook verschillende zeiltjes voor trampolines te koop, zodat de trampoline tegen weersomstandigheden afgeschermd is.

 

Je houd misschien ook van..