Gyproc profielen

Ben je van plan om van één kamer twee kamers te maken? Of wil je ergens anders een ruimte scheiden? Dan is een gyproc scheidingswand een goede keuze. Hieronder de voordelen van gyproc en een stappenplan voor gyproc profielen plaatsen en hoe je het beste de platen monteren.

Voordelen van gyproc platen met een metalen frame

Het plaatsen van een gyproc scheidingswand met een metalen frame heeft vele voordelen, hieronder hebben we de grootste voordelen op een rijtje gezet:

  • Gemakkelijk en snel te monteren
  • Brandveilig en zelfs brandvertragend
  • Stevig materiaal
  • Gebruik schroeven ipv lijm, wat droogtijd scheelt
  • Licht materiaal
  • Sterk metalen frame dat altijd recht is en niet krimpt
  • Frezen is niet nodig. Elektra en leidingen zijn gemakkelijk weg te werken in de spouw van de gipswand
  • Eenvoudig te bewerken

Stappenplan gyproc scheidingswand plaatsen

Stap 1. Frame plaatsen

Bij het plaatsen van een scheidingswand begin je met een (metalen) frame. Een goede en stabiele constructie van de wand is erg belangrijk.

Stap 2. Gipsplaten monteren

Het kiezen van de juiste gipsplaat doe je op basis van de gewenste eigenschappen. Over het algemeen is gyproc erg stevig en zorgt het voor extra isolatie. Daarnaast is het ook glad en naadloos af te werken. Gyproc platen zijn brandwerend, geluidswerend en stevig. Gyproc platen kunnen in vrijwel ieder renovatieplan gebruikt worden. Of het nou de badkamer is of het scheiden van een kinderkamer.

Stap 3. Afwerking

Het fijne van gyproc platen is dat ze erg gemakkelijk glad en naadloos afgewerkt kunnen worden in korte tijd. Kies voor de eindafwerking het materiaal dat je wilt: verf of behang. Welke afwerking je kiest is afhankelijk van jouw wensen. Behang heeft als voordeel dat dit niet hoeft te drogen, waarbij verf weer als voordeel heeft dat je het gemakkelijk kunt vervangen als je het zat bent.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *