Het lijkt wel een vuistregel: hoe kleiner je huis of kamer, hoe groter de chaos. Voor iedereen wiens huis nét niet helemaal de afmetingen van Versailles heeft is het daarom belangrijk om zo nu en dan eens kritisch naar het interieur te kijken. De spullen die je in de loop der tijd verzameld hebt, geven namelijk vaak het effect dat je juist niet wilde: een kleinere kamer. Hieronder lees je een paar onmisbare tips voor het (optisch) groot houden van jouw leefruimte.

Put everything in place

Maak bewuste keuzes op het gebied van accessoires. Te veel kleine prulletjes laten de ruimte niet alleen rommelig ogen, maar geven ook een verkleinend effect. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor enkele grotere eyecatchers, hierdoor blijft je interieur juist heel open. En, wat misschien erg voor de hand ligt, maar ook erg nuttig is: geef je spullen een plek. Zo voorkom je een chaotische en rommelige aanblik. Leg je collectie telefoonhoesjes dus in de kast in plaats van er bovenop en berg je make-up voorraad ook meteen even op.

Probeer bij het inrichten van je huis ook daadwerkelijk de volledige ruimte te gebruiken. Iets wat veel mensen over het hoofd zien is hoe gemakkelijk je de hoogte kunt gebruiken. Je gebruikt het al door meubels aan te schaffen op hoge pootjes, maar je kunt ook nog een stapje verder gaan. Kijk of het mogelijk is om een zoldertje onder het dak te maken. Dit is een ideale plek om spulletjes op te slaan, maar je zou er ook een knusse slaapkamer van kunnen maken!

Tricks & trucs

Door gebruik te maken van verschillende kleuren, vormen, materialen en structuren kun je twee hele belangrijke dingen creëren: diepte en contrast. Het is gewoon een kwestie van proberen wat voor jou het beste werkt. Door te kiezen voor meubels of accessoires waar je doorheen kunt kijken, geef je wel invulling aan je woning, maar oogt de ruimte veel minder vol. Je maakt je inrichting wat dynamischer door af te wisselen in de verhoudingen tussen je meubilair.

Verlicht je kamer

Je denkt er niet direct aan, maar het speelt een cruciale rol in jouw interieur: de verlichting. Lampen zijn te krijgen in alle denkbare soorten, vormen en designs, dus het is het meer dan waard om je hier even in te verdiepen. De juiste lamp op de juiste plek kan dingen benadrukken of verhullen en brengt direct sfeer met zich mee.

Ook spiegels aan de muur brengen voordelen met zich mee. Afhankelijk van waar je ze ophangt reflecteren ze licht door de kamer, met als gevolg een groter ogende ruimte! De aankleding van je ramen is ook een punt dat je zeker niet mag onderschatten. Net als een OnePlus 5 hoesje bij je smartphone, kunnen gordijnen de look van je kamer maken of breken. Afhankelijk van de kleur en sfeer die ze met zich mee brengen, hebben gordijnen als voordeel dat je heel makkelijk kunt spelen met de lichtinval.

Kleur je kamer in

Een ander essentieel punt voor een ruim-ogend interieur is het kiezen van de juiste kleur. Vooral lichtere kleurtinten zorgen ervoor dat een ruimte groter lijkt. Wil je voorkomen dat je kamer saai wordt? Verwerk dan wat subtiele accentkleuren in je inrichting. Een kleur als mosterd of taupe leent zich hier perfect voor. Kies voor accessoires als een klein fotolijstje aan de muur, of een Happy Plug accessoire dat mooi past bij de rest van je interieur.

 

Ga voor praktisch

Wanneer je ‘knus’ woont is het handig om te kiezen voor praktisch meubilair. Denk hierbij aan opbergruimte onder je bed, stoelen die je kunt opklappen en meubels die je kunt uitschuiven. Zo heb je meubels die én multifunctioneel zijn én je bespaart ruimte: win-win! Ook de wanden kunnen heel nuttig zijn. Met een paar houten planken aan de muur creëer je ruimte om bijvoorbeeld boeken op te bergen en krijg je direct een vintage-effect.

Hoewel je misschien regelmatig fantaseert of een groter huis, mag je de voordelen van wat kleiner wonen niet onderschatten. Jouw kamer is bijvoorbeeld veel sneller schoon te krijgen dan de balzaal waar je over droomt en een minder grote ruimte ziet er vaak veel gezelliger uit. Vergeet dus vooral niet om te genieten van jouw kleine-maar-fijne paleisje!

 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *