Je moet niet te lang wachten met houtworm bestrijding als je kleine gaatjes ziet in houten constructies. Dat zijn de typische kenmerken van houtworm. Dit zijn beestjes die zich voeden door stoffen die in hout zitten. Ze knagen kleine gangen dwars door het hout. Houten constructies kunnen daardoor ernstig verzwakken. Uiteindelijk kun je dwars door vloeren zakken en kunnen daken kunnen instorten. Houtworm kan ook funest zijn voor antieke houten meubelen. Wees er dus alert op als je kleine gaatjes ziet in houten balken en schakel tijdig de houtworm bestrijding in.

 

Wat is houtworm?

Houtworm is de verzamelnaam voor de larven van allerlei soorten kevers. Een heel bekende is de boktor. De larven leven van het cellulose dat in hout zit. Ze hebben sterke kaken waarmee ze kleine gaatjes boren in het hout. Door op tijd houtworm bestrijding te laten uitvoeren kun je voorkomen dat er ernstige schade aan de houten onderdelen van je woning ontstaat. Houtworm bestrijding is heel effectief en je hebt er jarenlang profijt van. Na een behandeling door een gespecialiseerde ongedierte bestrijder ben je meestal voor vele jaren verlost van de houtworm.

 

Methoden van houtworm bestrijding

Houtworm bestrijding kan op een aantal manieren worden gedaan, maar je moet er wel altijd een gespecialiseerd bedrijf voor ongedierte bestrijding voor inschakelen. De meest milieuvriendelijke methode is het hout verhitten. De houtworm gaat dan dood. Een andere methode is het vergassen van het hout. Dat is vooral geschikt voor oude woningen en boerderijen. Als je besluit houtworm bestrijding aan te pakken met impregneren zal ook in de toekomst geen houtworm meer ontstaan. Want het middel dat wordt gebruikt blijft achter in het hout. Bij deze methode wordt tien jaar garantie gegeven dat het hout vrij van houtworm zal blijven.

 

Niet op de lange baan schuiven

Wie ontdekt dat er gaatjes in de houten constructie zitten moet niet te lang wachten met het inschakelen van de ongedierte bestrijding voor houtworm bestrijding. Als het hout nog niet sterk is aangetast, wat je kunt zien doordat er maar weinig gaatjes in zitten, zal dat niet ten koste gaan van de sterkte. Als er boorsel onder het hout ligt, dat door de larven naar buiten wordt geduwd, is dat een duidelijk signaal dat de larven op veel plekken al diep in het hout zijn doorgedrongen. In dat geval moet je niet te lang wachten met houtworm bestrijding.

 

 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *