Op het moment dat je last hebt van optrekkend vocht in huis, dan zal de energierekening niet ten goede komen. Een vochtige omgeving opwarmen kost namelijk meer energie, waardoor de energie rekening ook zal stijgen. Ook is vocht in huis slecht voor je gezondheid. In dit artikel bespreken wij enkele vochtbestrijding manieren.

 

Vochtbestrijding methodes

 

Er zijn talloze methodes om vocht te bestrijden, echter nemen wij in dit artikel de twee meest gebruikte methodes door. Wij hebben Qquatec-vochtbestrijding.be gevraagd om wat meer te vertellen over deze twee methodes. Lees verder.

Het injecteren van muren

 

Bij optrekkend vocht wordt er vaak gekozen om de muren te injecteren met een vochtwerend product. Vaak gaat het om een gel die het vocht tegen zal houden. Bij deze vochtbestrijding methode worden er op ongeveer 50 centimeter hoogte gaten geboord met een diameter van 14 tot 20 mm. Vervolgens wordt het vochtwerende product, vaak gel, in de gaten gegoten. Daarna worden de gaten opgevuld met mortel, een mengsel van kalk of cement, water en (vaak) zand. Er kan ook gekozen worden voor andere toeslagstoffen, dit is afhankelijk van de situatie.

Muren onderkappen
Muren onderkappen is misschien wel de duurste oplossing bij vochtproblemen, dit komt mede doordat het heel arbeidsintensief is. Maar het is wel de duurzaamste vochtbestrijding methode. De woning in kwestie wordt bij deze methode stuk voor stuk opgeheven om een vochtkering te plaatsen. Deze vochtkering bestaat uit een kunstoffolie dat het vocht tegenhoudt. De efficiente manier van vochtbestrijding zorgt ervoor dat je nooit meer last zult hebben van optrekkend vocht.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *