Blog

Een nieuwe CV ketel en radiatoren, waar moet je op letten?

In de zomer ben je er waarschijnlijk niet zo mee bezig, maar in de winter zijn ze onmisbaar voor een aangename temperatuur in huis: een cv ketel en radiatoren. Beide zijn producten die je niet wekelijks koopt. Voordat je een keuze maakt wil je dan ook eerst goed onderzoek doen naar de opties en mogelijkheden. Dit kan tegenwoordig eenvoudig via internet.

Vergelijk je cv ketel online
Online vind je veel informatie over cv ketels en kun je de beste opties met elkaar vergelijken. Het kiezen van een geschikte cv ketel wordt daardoor ook steeds eenvoudiger. Zoek informatie over de voor- en nadelen van een combi ketel en zet de opties van een energiezuinige ketel op een rij. Nieuwe cv ketels worden de laatste jaren namelijk steeds zuiniger en dit kan veel voordeel opleveren. Door informatie te zoeken op internet, advies te vragen en opties te vergelijken is het heel eenvoudig om online je cv ketel te kiezen.

Radiatoren kiezen
Heb je een geschikte cv ketel gevonden dan ga je op zoek naar de juiste radiatoren. Radiatoren zijn niet langer alleen maar een praktische oplossing om een ruimte te verwarmen. Tegenwoordig zijn er verschillende modellen op de markt waaruit je kan kiezen. Afhankelijk van de locatie van de radiator kies je voor het meest geschikte type. Zo is een veelgebruikte radiator voor in de badkamer een verticaal handdoekradiator. Hangt een radiator in het oog, dan heb je een ruime keuze uit mooie design modellen.

Benodigde capaciteit berekenen
Maar voordat je radiatoren aanschaft stel je eerst de benodigde capaciteit van de radiatoren vast. Radiatoren zorgen er, zoals je weet, voor dat het lekker warm is in de verschillende kamers. Echter verschilt de gewenste warmte per kamer. Zo is het in de woonkamer doorgaans warmer dan in een slaapkamer. Per kamer moet dus de warmteafgifte van een radiator berekend worden om de gewenste temperatuur te krijgen.

Benieuwd hoe je de benodigde warmteafgifte berekend? Lees het voorbeeld hieronder.

Voorbeeld: Jouw woonkamer heeft een inhoud van 108m3 (8 meter x5 meter x 2,7 meter) en de gewenste temperatuur is 22 graden. Het benodigde aantal Watt per M3 is dan: 85 Watt (22 x 3,86). Voor de juiste temperatuur moet je radiator dus een vermogen hebben van 9180 Watt (85 Watt x 108 M3).
Ook radiatoren zijn eenvoudig online te vergelijken en te bestellen. Het vermogen van een radiator staat meestal gewoon vermeld bij de specificaties. Je uiteindelijke keuze maak je natuurlijk aan de hand van je favoriete model en design. Zo zit je er in de winter niet alleen lekker warmpjes, maar ook smaakvol bij.

Je houd misschien ook van..