Matras

Bedenk van te voren waarom je je oude matras weg doet, ligt hij niet meer lekker of is hij gewoon op. Hoe was het matras voorheen? Naar je zin? te hard, te zacht, te groot of te klein misschien? Bedenk wat je graag anders zou willen en juist niet voor je je zoektocht begint

Zo eens in de 5 tot 10 jaar schaffen de meeste mensen een nieuw matras of zelfs een heel nieuw bed aan. Het uitzoeken hiervan, en het bijhouden van de allernieuwste snufjes op de beddenmarkt is niet zomaar gedaan. Lengte, breedte, hoogte, een zacht of juist hard matras, voor ieder wat wils maar dat maakt de keuze juist zo moeilijk.
De standaard maten matrassen verkopen ze in elke beddenzaak en voor elk budget, maar er is altijd vraag naar meer, bijvoorbeeld een fijn matras dat ook nog eens de ideale lengte heeft. Erg populair is bijvoorbeeld de matras maat 90×200 cm.
Let vooral ook op de maten van je eigen bed, past het matras hier goed bij, denk aan de hoogte van je bed en de hoogte van je nieuwe matras, de in en uitstap kan ineens veel hoger of lager zijn namelijk.

Waar moet je opletten bij het kiezen van een perfect matras?
Een aantal punten waar je op kunt letten tijdens het vinden van je perfecte matras:

-Als je zelf erg lang bent, dan kun je kiezen voor een extra lang matras van 210 cm zo ben je er zeker van dat je hele lichaam goed ondersteunt wordt als je languit slaapt.
-Ga vooral zo veel mogelijk proef liggen bij verschillende winkels, en kijk naar verschillende merken, de meeste online shops verkopen hun matrassen ook in aangesloten winkels zodat je ze eerst kunt uitproberen.
-Je kunt beter niet testen als je moe bent dit zorgt ervoor dat elk matras waar je op terecht komt lekker ligt.
-Ga een tijdje liggen op een matras en draai eens om, lig in je eigen slaaphouding en voel hoe het ligt.

Het blijft lastig om van een plaatje of van een aantal keer proef liggen te bepalen of dit matras volledig op jou wensen aansluit, en ook nog eens voor de aankomende jaren.
Het blijft toch een gok of je het voor jou perfecte matras gevonden heb.
wil je meer informatie over matrassen, en de verschillende maten hiervan?
Vraag om advies in de winkel, of stel vragen online bij de leverancier, maar volg vooral je eigen gevoel, het advies van een medewerker kan nog wel eens uitkomen bij een te duur product, waar je uiteindelijk niet lekker op ligt en dat zou zonde zijn.
Er is zoveel mogelijk met matrassen, dus laat je vooral goed informeren en kies daarna wat het beste bij je past.

 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *