Bij het kiezen voor nieuwe vloerbedekking, kan een eiken vloer laten leggen een goede investering zijn. Sowieso heeft een houten vloer voordelen t.o.v. andere vloeren. Een aantal voordelen zijn:

  • Degelijk en duurzaam
  • De vloer wordt steeds mooier
  • De vloer is te onderhouden, zelfs te renoveren

Net echt is nep

Er zijn zoveel vloeren met houtlook. Het is ook niets nieuws, vinyl nu PVC, wat eruit ziet als een parketvloer en laminaat. Er bestaat zelfs een combinatie van die twee, PVC laminaat. Op zich is houtlook mooi voor een tijdelijk project zoals een beursstand, maar als permanente vloerbedekking in een woning of bedrijf is een echte eiken vloer uit Oss in alle opzichten beter. Het is eenmaal de investering van een eiken vloer laten leggen en je bent klaar. Anderen zijn dan in beginsel goedkoper uit met houtlook, maar door verloop van tijd moeten zij de vloer vervangen. Dan komt de winst van een eiken vloer. Jij hoeft niet alle spullen uit de kamer te sjouwen, een vloer eruit te breken, en een nieuwe vloer te kopen en te leggen. Net echt is mooi, maar net echt betekent in feite nep.

Toch alles uit de kamer sjouwen

Terwijl anderen wederom alles uit de kamer halen om wederom nieuw PVC of laminaat te leggen, moet je misschien hetzelfde doen. Eens in de 20 jaar de vloer een nieuwe laklaag geven kan wel eens nodig zijn. Na 20 jaar zal de vloer al stukken mooier zijn dan toen het nieuw was. Op sommige stukken is de vloer nog nieuw, maar op andere plekken is de vloer intensief belopen. De vloer is dan gaan leven. Bij de entree zal de laklaag vergaan zijn, en bij eiken maakt dat niet uit. Om de vloer goed dweilbaar te houden kan een nieuwe laklaag een goede oplossing zijn. Het is dan een kwestie van de vloer schuren, daar zijn machines voor te huur, en daarna opnieuw lakken. Met opnieuw lakken moet je wel opletten dat je naar de deur toewerkt. Je zal niet de eerste zijn die zichzelf in een hoekje van de kamer heeft gewerkt en daar onmogelijk wegkomt zonder over het vers gelakte te lopen. Je zal nooit bedreven raken in een eiken vloer onderhouden, want het is eens in de 20 jaar. Als je niet voor lak kiest maar voor olie, dan zal je er helemaal nooit bedreven in raken, want dat gaat nog langer mee.

 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *