Heb je thuis deuren die piepen en kraken of gewoon lelijk en versleten zijn? Dan is het hoog tijd om te kiezen voor nieuwe, frisse en kwalitatief hoogstaande deuren. Vroeger was hout een veel gekozen optie als basismateriaal voor deuren. Maar de laatste decennia kiezen steeds meer particulieren en ondernemers voor het (laten) plaatsen van kunststof deuren. En ze hebben daar goede redenen voor, want de voordelen van kunststof deuren zijn groot. Maar welke pluspunten hebben deuren van kunststof precies? In dit blog lees je alles wat je moet weten over de meerwaarde van deuren van kunststof.

Kunststof deuren gaan, zonder intensief onderhoud, erg lang mee

Een van de meest interessante kenmerken van kunststof is de lange levensduur. Kunststof materialen, zoals deuren of raamkozijnen, kun je moeiteloos decennialang gebruiken zonder dat zich problemen voordoen. Kunststof is goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Of het nu vriest, regent of tropisch heet is: kunststof staat zijn mannetje regen, hitte en vorst! Een extra meerwaarde van dit type deuren is daarbij ook dat het onderhoud van kunststoffen deuren weinig voorstelt. Zo hoef je kunststof natuurlijk niet te schilderen, wat bij hout eens in de zeven tot acht jaar wel nodig is. Het schoonhouden van kunststof is ook eenvoudig. Zo nu en dan met een vochtige doek het oppervlakte schoonmaken volstaat om de deuren mooi te houden.

Kunststof isoleert bovengemiddeld goed

Deuren die gemaakt zijn van kunststof behoren tot de best isolerende deuren die er zijn. Kunststof houdt namelijk goed warmte en kou tegen en is daarom ideaal materiaal als je wilt besparen op je energierekening. Of als je je CO2-uitstoot wilt terugdringen. Aantrekkelijk is naast de gunstige thermische isolatiewaarde ook het akoestisch isolerend vermogen van kunststof. Met kunststof heb je minder last van harde geluiden binnenshuis of van buiten komende herrie.

Veel keuzemogelijkheden qua profiel en kleur

Niet onbelangrijk is natuurlijk dat de deuren in je woning, kantoor of bedrijfsgebouw goed passen bij het interieur en jouw woonstijl. Met deuren van kunststof is dit geen enkel probleem. Er zijn namelijk eindeloze keuzemogelijkheden als het aankomt op deurprofielen, kleuren en motieven. Voor elke woonstijl is professioneel maatwerk mogelijk!

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *