Net als in de rest van het land zijn er ook in het noorden van Nederland veel verandering teweeggebracht in de afgelopen jaren. De huizenprijzen zijn omhoog geschoten en veel woningen worden vaak al verkocht voordat er daadwerkelijk een bord in de tuin staat. Nu is het in het noorden van Nederland gelukkig wel iets minder extreem dan in bijvoorbeeld de Randstad. In steden zoals Groningen en Leeuwarden is de huizenmarkt wel behoorlijk krap. De prijzen voor huizen in deze steden zijn dan ook flink gestegen de afgelopen jaren en veel woningen worden door investeerders opgekocht.

Huizenprijzen

De prijzen voor huizen in het noorden liggen over het algemeen wel lager dan bijvoorbeeld in het westen. Als je in de Randstad bijvoorbeeld een rijtjeshuis wilt kopen in een wijk dichtbij de stad, dan kun je voor dezelfde prijs in Groningen, Drenthe of Friesland vaak een twee-onder-een-kapwoning of zelfs een vrijstaande woning kopen. De huizenprijzen in Friesland, Groningen en Drenthe liggen bijvoorbeeld gemiddeld wel 2 ton lager dan de prijzen in Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland. Daar staat dan wel tegenover dat er in verhouding tot de andere provincies slechts 4000 á 5000 woningen te koop worden aangeboden in het noorden. In het westen van Nederland spreken we over een aanbod van tussen de 10.000 en 15.000 koopwoningen.

Op zoek naar een woning

Ben je op zoek naar een nieuwe woning in de omgeving van Leeuwarden of misschien wel in de stad Leeuwarden zelf? Dan kun je het beste de hulp inschakelen van een makelaar die kennis heeft van de lokale markt. Maak gebruik van de kennis van een makelaar en bekijk het woningaanbod Leeuwarden en omgeving via deze weblink. Bij makelaar Faber in Leeuwarden wordt er op een persoonlijke manier voor jou gezocht naar een geschikte woning. In een persoonlijk gesprek leren jullie elkaar kennen en kunnen jullie de wensen die jullie hebben kenbaar maken. Natuurlijk zijn ook zaken zoals de financiële situatie en de locatie waar je wilt wonen van belang.

Een nieuwe woning kopen

Aan de hand van de informatie die je met de makelaar deelt kan er worden gezocht naar een woning. Misschien heb je al een huis op het oog en kun je de hulp van de makelaar gebruiken om deze aan te schaffen. Een makelaar kan ook helpen met de verkoop van jouw huidige woning. In de meeste gevallen kun je bij een dergelijk bedrijf ook advies krijgen over de financiering van een woning. Welke hypotheek kun je het beste nemen en welk soort financiering past het beste bij jullie huidige situatie. Als dat allemaal op orde is dan kan de nieuwe woning gekocht worden en wonen jullie binnenkort op een nieuwe plek!

 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *