Blog

De functionaliteiten van een schuifdeur

Schuifdeuren zijn niet alleen mooi maar hebben ook een zeer functionele kant. Zeker als je huis aan de kleine kant is kunnen schuifdeuren ideaal zijn om net wat meer ruimte te creëren. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat in een kleine kamer, je door de meubels net de deur niet open krijgt of dat een hal zo klein is dat er meerdere deuren opengaan de hal in. In deze gevallen kan een schuifdeur een enorme uitkomst bieden. Ook is een schuifdeur erg modern en kan het je interieur erg verrijken.

Voordelen

Er zitten verschillende voordelen aan schuifdeuren. Een schuifdeur is bijvoorbeeld handiger in het gebruik dan een normale deur. Met een soepele handbeweging gaan ze open en dicht en meestal helemaal geruisloos omdat de deur door een rails geleid wordt.

Je zal nooit meer een dichtslaande deur hebben. We zullen ons huis zo nu en dan moeten laten luchten en het liefst zetten we dan alles lekker tegen elkaar open. Het gebeurt dan vaak dat er een bepaalde druk in huis gecreëerd wordt waardoor deuren dichtgeslagen worden. Ook kinderen houden ervan met deuren te slaan omdat hun motoriek vaak nog niet zo goed is.

Zoals er net al beschreven stond is er gewoon meer ruimte aanwezig die ook functioneel is. Een schuifdeur heeft geen draaicirkel dus kan er naast de deur opeens net dat ene kastje staan of bijvoorbeeld een mooie vaas. Dit geeft dus een stuk meer opties voor de aankleding van je huis en daadwerkelijke functionele ruimte.

Genoeg mogelijkheden

Schuifdeuren zijn verkrijgbaar in allerlei soorten materialen. Hierdoor kan je de schuifdeur perfect aanpassen aan je interieur en net dat beetje extra geven aan je huis. Denk bijvoorbeeld aan een Japanse schuifdeur die van papier is gemaakt of een schuifdeur van geborsteld aluminium. Ook is steigerhout momenteel heel erg in en past goed bij verschillende interieur stijlen.

 

Je houd misschien ook van..