Het is niet alleen eng maar ook erg onhygiënisch als kakkerlakken in je huis schuilhouden. Kakkerlakken kunnen over je etenswaren kruipen en deze besmetten met de ziektes die ze met zich meedragen. Salmonella, tyfus, dysentrie zijn bekende ziekten die verspreidt worden door kakkerlakken. Ze vormen een gevaar voor je gezondheid en laten ook nog een vieze geur achter in je huis, op voedsel of op voorwerpen waarmee ze in aanraking komen. Ook hun uitwerpselen zijn gevaarlijk voor je gezondheid want daardoor kun je eczeem en astma oplopen. Kakkerlakken planten zich heel snel voort en kunnen uitgroeien tot een grote familie als je ze niet tijdig aanpakt.

Kakkerlakken hebben een hoge mate van resistentie tegen bepaalde doe-het-zelf producten. Maar toch zijn er producten die doeltreffend zijn bij de bestrijding van deze beestjes. Hieronder heb je een overzicht van de beste producten die helpen om voorgoed van kakkerlakken af te komen:

  • Lijmvallen

Met lijmvallen kun je op een niet-giftige methode afkomen van de kakkerlakken. Lijmvallen zijn doosjes van karton die een lijmplankje of lokstof bevatten. Het is de bedoeling dat de kakkerlakken vast blijven kleven aan de lijmval. Zoek een plek achter de koelkast, onder de gootsteenkastjes of in de omgeving van elektronische apparaten om de lijmvallen te plaatsen.

·         Spuitbussen

Spuitbussen zijn ook een effectief bestrijdingsmiddel. Een spuitbus dat bestemd is voor kruipend gedierte bevat pyrethrine, permethrin of tetramethrin die verlamming veroorzaken bij de kakkerlakken als ze daarmee in aanraking komen. Dit bestrijdingsmiddel mag enkel binnenshuis op een veilige manier worden gebruikt. Houd jonge kinderen liefst ver van het behandelde oppervlak om onheil te voorkomen.

·         Lokdozen

Kakkerlakken kun je ook met lokdozen bestrijden. Niet alle chemische middelen zijn toegestaan door het Ctgb. Let dus bij aankoop welke ingrediënten op de verpakking staan en koop nooit chemische middelen waarvan de vermelding hiervan ontbreekt. In lokdozen kun je stoffen tegenkomen zoals indoxacarb, abamectin, imidacloprid. Deze stoffen zijn wel toegelaten door het Ctgb. Belangrijk is ook dat de gebruiksaanwijzing strikt opgevolgd wordt en dat de omgeving ontdaan wordt van alle afval, vuil en voedselresten die kakkerlakken aantrekt. Door het gebruik van de lokdozen en het houden van een schone omgeving voorkom je een comeback van de kakkerlakken.

Lokdozen met indoxacarb

De giftigheid van dit lokstof wordt zelf door de kakkerlak aangemaakt met zijn enzymen. Kakkerlakken die niet beschikken over enzymen zijn dus niet kwetsbaar. De kakkerlakken raken verlamd nadat ze van dit middel hebben gegeten en sterven na enige tijd.

 Lokdozen met abamectin

Abamectin is een fermentatieproduct dat natuurlijk geproduceerd wordt door een bodembacterie. Niet omdat het natuurlijk is, is het minder giftig. Integendeel, dit middel belast het milieu nog meer dan andere bestrijdingsmiddelen. Zorg dus ervoor dat dit middel niet uit de lokdoos komt.

Lokdozen met imidacloprid

Imidacloprid is schadelijk voor water- en bodemorganismen. Zorg er dus voor dat deze stof niet op een of ander manier kan wegspoelen. Gebruik lokdozen met imidacloprid liever niet buitenshuis.

Het bestrijden van ongedierte is geen aangename klus en kakkerlakken zijn beslist geen gewenste huisgasten. Ze zijn vooral ‘s nachts actief en dringen onopvallend het huis binnen. Gelukkigerwijs zijn er middelen die kakkerlakken doeltreffend kunnen bestrijden. Houd eventueel je omgeving schoon, bestrijdt de kakkerlakken tijdig en voorkom een invasie van kakkerlakken.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *