Blog

Checklist voor een georganiseerde verhuizing

Bent u van plan om te verhuizen of moet u gedwongen uw huidige woning te verlaten? Dan zult u uiteraard rekening moeten houden met zaken rondom verhuizingen. Zo moet er voldoende mankracht aanwezig zijn, moet er vervoer geregeld zijn en is het goed om te verhuizen aan de hand van een planning. Wij zullen u een aantal ta praktische adviezen geven, zodat uw verhuizing soepeltjes zal verlopen.

Zorg voor een planning

Bij het gehele verhuisproces zijn er natuurlijk tal van zaken die geregeld moeten worden en er zullen ook dingen zijn die snel vergeten worden. Daarom raden wij u aan om een strakke, maar ook realistische, planning te maken zodat u weet waar u aan toe bent. Aan de hand van deze planning kunt u ook voldoende mankracht inschakelen en ervoor zorgen dat de planning ook aansluit op hun agenda.

Wanneer u mankracht nodig heeft kunt u kiezen voor een verhuisbedrijf, maar ook zeker voor personen in uw directe omgeving. Dit laatste is financieel natuurlijk de beste optie, want er hoeft geen (of een klein) bedrag worden gegeven aan deze personen. Zorg er wel voor dat zij zeker weten dat zij nodig zijn en niet overbodig rondlopen.

Benodigde spullen voor verhuizen

Voor een succesvolle verhuizing heeft u natuurlijk goede middelen nodig. Zo moet u verhuisdozen van goede kwaliteit in huis hebben. Wij raden u ook aan om labels op de verhuisdozen te plakken en hierop te melden wat er allemaal in de doos aanwezig is. Zo kunt u spullen uit één kamer in één doos stoppen om op deze manier geen spullen te verliezen tijdens de verhuizing.

Ook vervoer is natuurlijk een belangrijk aspect, want hoe ga je nou al je spullen vervoeren? Wij raden u aan om dit vroegtijdig te regelen, zodat er geen problemen kunnen ontstaan. Vervoer uit eigen kringen is natuurlijk voordelig en de communicatie zal beter zijn.

Je houd misschien ook van..