Iedereen heeft zijn eigen droomkeuken. De één wil een kookeiland met een grote tafel waar de hele familie samen kan komen. De ander ziet de keuken meer als een praktische plek om eten te maken en is er verder niet zo veel. Wat je ook wilt, er zijn een paar dingen waar je goed op moet letten als je een nieuwe keuken gaat kopen! Wij zetten de belangrijkste punten op een rijtje.

 

Reviews lezen

 

Het is belangrijk dat je van te voren jezelf goed inleest over keukenbedrijven die jij wilt gaan bezoeken. Hoe staan ze aanschreven? Wat voor een beoordelingen hebben klanten in het verleden gegeven? Het is goed om deze door te nemen zodat je weet of je ergens op moet letten tijdens je afspraak.

 

CBW-erkend

Check van de voren of het bedrijf waar jij jouw droomkeuken wilt kopen wel CBW-erkend is. Dit wil zeggen dat erkende bedrijven zich houden aan voorwaarden die jou als consument beschermen. Denk daarbij aan betalingen, annuleringen of garantie. Zo hoef je je niet druk te maken als er iets fout gaat in de aankoop of het installeren.

 

Budget

Bedenk van te voren hoeveel geld je uit wilt geven aan jouw nieuwe keuken. Als je een maximaal bedrag kiest moet je er ook niet overheen gaan. Leg het budget voor aan de keukenverkoper zodat hij er rekening mee kan houden in een eventuele offerte. Denk ook na of je de keuken door een bedrijf laat installeren of dat je het zelf gaat doen. Als je zelf handig bent (of mensen in jouw directe omgeving) en je kiest er voor om het zelf te gaan doen kan dat flink schelen in de kosten.

 

Meten!

Voordat je naar je afspraak gaat bij een keukenzaak moet je goed weten wat voor een plek jij eigenlijk hebt voor de keuken. Meet van te voren alles op zodat je straks tijdens je afspraak goed weet wat je kan plaatsen. Zo kan er gelijk een tekening gemaakt worden van jouw keuken.

 

Manier van koken

Bijna geen enkele nieuwbouw woning is meer aangesloten op gas. Als jij een nieuwe keuken gaat plaatsen moet je goed bedenken welke manier van koken je wilt. De populairste manier van koken naast op gas is op de inductiekookplaat. Het is wat duurder in aanschaf maar wel een stuk duurzamer in gebruik! Naast inductie heb je ook nog de keramische kookplaat en de halogeenkookplaat.

 

Maak een afspraak

Ben je klaar met de voorbereidingen voor de nieuwe keuken? Stap dan niet zo maar een keukenzaak binnen, maar ga naar DIEVORM. Het slimst is om van te voren een afspraak te maken, zodat de verkoper alle tijd voor jou heeft. Zo kun je op je gemak alles bekijken en doorspreken. Bonustip: Maak deze afspraak in de 2e helft van de maand! Kans bestaat dat een verkoper zijn targets nog moet halen in deze maand en dus een mooie prijs voor je kan maken om je als klant binnen te slepen!

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *