Blog

5 tips voor een warme winter in huis

In de koude wintermaanden is het maar al te lekker wanneer uw huis lekker warm is. Om dit mogelijk te maken zijn er een aantal dingen wat u kunt doen om uw huis warmer te krijgen. Daarom geven we u 5 tips voor een warme winter in huis. Met deze tips kunt is besparen op energie en helpt het om warmte beter vast te houden. U vangt dan 2 vliegen in 1 klap! Om u meer informatie hierover te verstrekken schrijven we dit artikel voor u.

Verwarmen door middel van besparen

Met een aantal eenvoudige dingen kunt u naast uw huis verwarmen, besparen op energie. Er zijn namelijk een aantal dingen die zorgen voor warmte, maar ook die warmte in huis vasthouden. Om het overzichtelijk te maken geven we u 5 tips, en zetten we deze voor u op een rijtje:

  1. Kleine dingen in huis isoleren
  2. Kruipruimte isolatie
  3. Oven openzetten na gebruik
  4. Kaarsen/openhaard aan
  5. Verwarming minder lang stoken

Met een aantal kleine maatregelen kunt een kleinschalig isoleren in huis. U kunt bijvoorbeeld de gordijnen goed sluiten of een handdoek voor de deurkieren leggen. Dit zorgt ervoor dat de tocht buiten wordt gehouden en de warmte behouden wordt. Daarnaast kunt u na het gebruik van de oven, deze opzetten. Vaak is de oven nog heet en kan het de warmte verspreiden in huis. Een ander huiselijke warmtebron die al eeuwenlang gebruikt worden, zijn openhaarden en/of kaarsen. Vuur zorgt voor warmte en een gezellige sfeer. Als u al deze dingen toepast kunt u de verwarming eerder uitzetten en een warme trui aantrekken. Dit bespaart geld en energie. De beste maatregel die u kunt nemen op langer termijn is het laten isoleren van uw kruipruimte. Hiermee zal uw huis warmer aanvoelen en wordt het huisklimaat vele malen beter.

Voordelen van een kruipruimte isolatie

Als uw kruipruimte niet goed geïsoleerd is, kan tot een aantal vervelende dingen leiden. Een kruipruimte is namelijk een vochtige ruimte en zodra er warmte in de ruimte komt zal het vocht tegen uw vloer aan gaan zitten. Dit zorgt voor koude en beschadigde vloeren, vervuilde lucht en verspilling van energie. Als u kiest voor een kruipruimte isolatie voorkomt u deze nare dingen en geniet u van een optimaal wooncomfort. Doordat er een goede isolatie aanwezig is, zal de ventilatie in uw kruipruimte beter zijn en wordt het vocht gefilterd. Om de voordelen van een vloerisolatie in uw kruipruimte overzichtelijk te maken, zetten we ze voor u op een rijtje:

  1. Warmere vloeren
  2. Energiekosten besparen
  3. Optimaal woonklimaat

 

Niet alleen zullen u vloeren warmer aanvoelen na een isolatie, uw gehele huis zal droger zijn en hierom makkelijk te verwarmen zijn. Zo bespaart u energie wat positief uitpakt voor uw portemonnee en ons milieu. Want het besparen van energie is van essentieel belang om onze samenleving duurzamer te maken. Twijfel daarom niet langer en kijk wat de mogelijkheden zijn om uw vloeren/kruipruimte te isoleren. Een investering nu, en u bespaart in de toekomst!

Je houd misschien ook van..