LED is helemaal “je-van-het”. In de winkelschappen zien we steeds vaker halogeenlampen en gloeilampen verdwijnen, en zien we LED lampen verschijnen. Logisch, want de vraag naar LED verlichting schijnt enorm. Logisch, vinden we, want LED verlichting heeft enorm veel voordelen ten opzichte van “conventionele” verlichting.

LED verlichting is er in alle lichtkleuren en –temperaturen
Ja, het smoesje dat je geen LED verlichting wilt omdat het zo kil en ongezellig eruit ziet, gaat niet meer op hoor. LED verlichting is er tegenwoordig in iedere kleur of lichttemperatuur. Dus het verschil met halogeenverlichting is er niet meer!

Vanaf 2018 worden halogeenlampen voor particulier gebruik uitgefaseerd.
De productie en handel ervan zijn vanaf dan niet meer toegestaan voor particulieren. Alleen bestaande winkelvoorraden mogen nog worden verkocht. Er mogen geen nieuwe meer worden geproduceerd of verhandeld. Niet alleen in Nederland, maar ook bijvoorbeeld in België. Zelfs in de hele EU. Dus zijn jouw halogeenlampen stuk? Dan kun je ze over enkele jaren niet meer door halogeenlampen vervangen!

LED verlichting is energiezuinig!
Tot wel 80% (!) zuiniger dan gloeilampen en tot wel 50% zuiniger dan halogeenlampen. Ben jij dus een echte huismuis? Dan kun je jaarlijks tientallen euro’s besparen op energiekosten. En dat is nog niet de enige besparing die je hebt met LED verlichting. Want…

LED verlichting gaat lang mee!
LED lampen hebben zo’n 20.000 tot zelfs 40.000 branduren. En dat terwijl een halogeenlamp het gemiddeld al na 3500 branduren begeeft. Een LED lamp is dus naar goedkoop in gebruik, ook erg goedkoop in levensduur; hij gaat gerust 10 keer langer mee dan een halogeenlamp!

LED lampen worden niet warm
In tegenstelling tot halogeenlampen en gloeilampen, worden LED lampen niet warm. Dat is zeker tijdens warme zomerdagen een hele prettige bijkomstigheid!

En, overtuigd om over te stappen op LED verlichting? Voor je portemonnee? Of voor een milieuvriendelijkere woning? Je weet wat je te doen staat!

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *