Iedereen heeft een bed, maar wel bed past nou het beste bij jou? Er zijn verschillende soorten bedden in verschillende maten. Ook is er een groot verschil in prijzen bij bedden. Om je op weg te helpen zijn hier drie tips voor het vinden van jouw perfecte bed! 

Relatiestatus pexels-vincent-rivaud-2295287

Iets wat veel invloed heeft op je bedden keuze is of je in een relatie zit of niet. Als je samenwoont of nog niet, het is altijd fijn als er een plek voor je partner in jouw bed zit. Mocht je geen partner hebben of willen, dan kun je altijd kiezen voor een standaard eenpersoonsbed

Heb je wel een partner, maar woon je nog niet samen? Dan kun je afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt kiezen voor een twijfelaar of een tweepersoonsbed. Een twijfelaar is een formaat dat net tussen een eenpersoons en tweepersoonsbed in zit. Zo heb je dus wel het voordeel dat jouw partner wel erbij past, maar dat het bed niet zoveel ruimte inneemt als een tweepersoonsbed.

Boxspring of ledikant? 

Ze worden steeds populairder en je ziet ze overal: de boxsprings. Wat is een boxspring precies? Eigenlijk heel letterlijk zit er een doos met springveren als fundering van het bed. Hier komt het matras bovenop en het zorgt voor een zachtere vering. Het ziet er modern en luxe uit, maar komt ook met nadelen. Doordat het een vaste ‘doos’ is, kun je moeilijk eronder stofzuigen. Ook kun je niet voorkomen dat er veel stof in de ‘doos’ komt. Het is dus niet ideaal om een boxspring te nemen als je iets van een stofallergie hebt. 

 

Hoe zit het dan met een ledikant? Dit zijn eigenlijk gewoon de standaard bedden die we kennen. Een houten of metalen frame met daarin een lattenbodem waar het matras op komt te liggen. Bij een ledikant is het een stuk makkelijker om het schoon te houden. Je kunt namelijk het matras en de lattenbodem gewoon weg leggen en onder het bed stofzuigen. Ook blijft het goed luchtig door de ruimte tussen de latten. 

Prijzen 

Het allerbelangrijkste vaak is ook hoe duur een bed is. Afhankelijk van je voorkeuren en doeleinden kan een bed erg in prijs oplopen. Hoe groter en luxer het bed, hoe duurder deze zal zijn. Over het algemeen zijn boxsprings vrij prijzig in vergelijking met een standaard ledikant. Heb je een klein budget? Dan is het vaak handiger om te kiezen voor een ledikant dan een boxspring. Ook formaat speelt een rol in de prijs. Hoe groter het formaat, hoe duurder het bed vaak is. Heb je bijvoorbeeld een partner die af en toe langs komt? Dan is het misschien handiger om te kiezen voor een twijfelaar, omdat dit vaak goedkoper is dan een tweepersoonsbed.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *