Blog

3 tips om behang op de muren aan te brengen

In vrijwel iedere woning komen kale, saaie witte muren voor! Waar in huis heeft u momenteel last van dit type muren? In de slaapkamer, in uw woonkamer, of wellicht in de badkamer? Er zijn verschillende manieren om deze kale muren van enige verfraaiing te voorzien. Waar men voorheen vaak koos voor een likje verf op de muren, kiest men tegenwoordig vaker voor behang. Behang wordt in verschillende soorten en modellen aangeboden. In dit artikel geven we u drie handige tips voor als u ook in uw eigen woning behang wilt gaan gebruiken.

Tip 1: kies het juiste soort behang

Zoals reeds beschreven werd wordt behang in verschillende soorten aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen renovliesbehang en prachtig glasvliesbehang! Renovliesbehang wordt voornamelijk gebruikt in woon-, slaap- en werkkamers, terwijl het glasvliesbehang vaker in vochtige ruimtes wordt gebruikt. Wanneer u renovliesbehang in de badkamer zou gebruiken, zou het behang al snel los komen te zitten. Het vocht in de badkamer zorgt er namelijk voor dat het lijm slapper wordt.

Tip 2: maak gebruik van losse stroken behang

Door te kiezen voor het gebruik van losse stroken behang kunt u een huiselijke sfeer in ruimtes creëren, zonder dat het behang gaat overheersen. Probeer hierbij altijd te voorkomen dat het contrast tussen uw behang en uw interieur te groot wordt. Een contrast geeft ruimtes vaak een rommelige uitstraling, wat u vanzelfsprekend wilt voorkomen.

Tip 3: koop uw behang online

Wij raden u aan om uw behang voortaan online te kopen! Op internet heeft u een veel ruimere keuze uit verschillende kleuren en patronen op het behang. Zo vindt u vrijwel zeker een behangtype die aansluit bij uw huidige interieur. Daarbij wordt het behang in dit geval bij u thuis afgeleverd. Voor welk type behang kiest u?

Je houd misschien ook van..