Het interieur van je woning is ontzettend belangrijk voor het echte thuisgevoel. Overal kan je terecht voor goede interieurtips. Toch zijn er een aantal onderdelen waar je niet direct aan denkt en die toch een grote invloed hebben op het design van je interieur. Hieronder lees je dan ook drie tips waar je niet direct aan denkt.

Een sfeervolle trap

De trap in je woning is een ruimte die je iedere dag gebruikt. Deze kan verwerkt zijn in een hal of is zichtbaar vanuit de huiskamer. In beide gevallen kan deze invloed hebben op je thuisgevoel. De ruimte van de trap is dan ook een ruimte waar je niet gelijk aan denkt bij het verbeteren van je interieur. Enkele onderdelen van een trap die invloed hebben op het interieur zijn:

  • De bekleding
  • De trapleuning
  • De muur

De bekleding van de trap kan op meerdere manieren aangepakt worden. Ga je voor een vloerbedekking, PVC vloer of laat je de trap onbewerkt? Allerlei mogelijkheden waar je echt even over wil nadenken. Zo geeft vloerbedekking een wat meer sfeervol gevoel, daar een PVC vloer ontzettend makkelijk te onderhouden is. Laat je de trap onbewerkt? Dan is het zaak om goed na te denken over het schilderwerk van de trap.

Voor het kiezen van een gewenste trapleuning kan je terecht bij Lamiwood.nl. Zij zijn de specialist in trapleuningen.

Een Oosterse lamp

De afwerking en accessoires van je interieur maken de huiskamer compleet. Een echte eye-catcher in iedere ruimte is de Oosterse lamp. Oosterse verlichting staat bekend om kleurrijke designs en geven je ruimte direct meer sfeer. Zo zijn er verschillende mogelijkheden tot het toevoegen van Oosterse verlichten, denk bijvoorbeeld aan hanglampen, tafellampen of filigrain lampen. Een filigrain lamp is een lamp met gaatjes die een warme uitstraling geeft aan de hele ruimte. Wil je gezelligheid in je huis creëren? Dan is een Oosterse lamp zeker wat voor jou!

De vloer

Natuurlijk staat deze op het lijstje. De vloer van de kamer bepaald in eerste instantie welke sfeer de ruimte zal uitstralen. Uiteindelijk bepalen de accessoires in combinatie met de vloer het complete gevoel van je huis. Denk dus bij een verbouwing vooraf aan de vloer welke je wil plaatsen.

Om echt sfeer in je huis te krijgen is een houten vloer de juiste keuze. Houten vloeren zijn er in talloze verschillende vormen, maten, kleuren en typen. Zo is een visgraat houten vloer helemaal in en is deze van grote waarde voor een landelijk interieur. Heb je tips nodig voor de keuze van een vloer? Het bedrijf DOV vloeren is de houten vloeren specialist die je hierbij kan helpen!

 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *