Het kan zijn dat er behoefte is aan een extra ruimte, omdat er bijvoorbeeld een gezinsuitbreiding aan zit te komen. Daarvoor kan men kijken wat men eraan kan doen wanneer je in een huis woont. Het is misschien een mogelijkheid om een aanbouw aan het huis te maken. Zo’n uitbouw is niet alleen over het algemeen veel werk maar ook de kosten er voor zijn hoog. Wat misschien een betere oplossing is, is om een dakkapel op een zolder te plaatsen, wanneer het huis is voorzien van een schuin dak. Je zal daarvoor eerst toestemming moeten hebben van de gemeente waarin je woont. Heb je de vergunning om een dakkapel te plaatsen, dan kan je je gaan oriënteren wat je het beste kan gaan plaatsen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor een dakkapel.

Bestaand huis

Op de eerste plaats moet je weten hoe groot je je dakkapel van Windak.nl wilt hebben. Hoe groter je dakkapel hoe duurder het zal zijn. Een dakkapel is zeker niet goedkoop. Wanneer je huis nog gebouwd moet worden en je besluit dat er een dakkapel op geplaatst moet worden, dan is dat niet zo kostbaar als een dakkapel op een bestaande woning laten bouwen. Wanneer je het op de bestaande woning wilt laten opbouwen moet je vooraf precies weten wat je wilt gaan plaatsen. Je kan een dakkapel van hout laten opbouwen of van kunststof. Een dakkapel van kunststof is duurder dan een houten dakkapel maar heeft toch belangrijke voordelen. Een houten dakkapel moet, als het eenmaal is geplaatst, ook onderhouden worden. Het moet zeker om de paar jaar geschilderd worden. Omdat het dakkapel over het algemeen vrij hoog staat zal men er een schilder voor inhuren en dat is zeker niet goedkoop.

Prijzen

De kosten van een dakkapel zijn van verschillende zaken afhankelijk. De kosten van de aannemers zijn ook verschillend. Voordat je een dakkapel wilt gaan laten maken door een aannemer moet je altijd eerst verschillende offertes bij meerdere aannemers laten maken. Wanneer je de prijzen gaat vergelijken zal je zien dat er behoorlijke verschillen in zitten. Daarom is het belangrijk dat je de offertes goed met elkaar vergelijkt. Wanneer je de aannemer uit hebt gekozen die je wilt hebben moet je, voordat je hem aan het werk zet, eerst de offerte samen doornemen. Bespreek alles zeer aandachtig door. Wanneer je alle aanpassingen, die er nog gemaakt moeten worden, op papier hebt gezet moet je de offerte samen ondertekenen. Dit kan veel problemen achteraf voorkomen. Je kan de prijs drukken door bijvoorbeeld de ruimte, die nodig is voor het dakkapel, zelf te maken. Een aannemer rekent meestal drie dagen voor het opbouwen van een dakkapel. Wanneer je dus de ruimte zelf maakt zal hij minder arbeidsloon berekenen. Ook vaste ramen kunnen de kosten drukken. Openslaande ramen zijn duurder dan vaste. Wat je voor soort dakkapel je ook plaatst is het dus verstandig je goed te oriënteren omdat je daardoor veel kosten kan besparen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *